استخر, استخرهای بتنی

استخر بتنی چگونه ساخته می‌شود؟

استخر-بتنی

استخر بتنی در ساخت استخر ابتدا باید تصمیم گرفت چه نوع استخری و در چه مکانی مد نظر است. اگر استخر در فضای باز، و به شکل رو باز می‌باشد، ساخت استخر به طور بتنی انجام می‌شود. باید توجه داشت که بتن از سایر مواد گران ‌تر است. البته  بهتر است در این مورد حتما با طراحان و متخصصان در زمینه استخر، مشاوره کنید. که مهندسین و طراحان استخر، مجموعه ما با داشتن پروژه‌های بسیار زیاد در این زمینه می‌توانند کمک بسیار زیادی به شما کند. در مقاله پیش ‌رو برآنیم که مراحل بتن‌ریزی را توضیح و معرفی نماییم.

مرحله به مرحله ساخت و اجرای استخر بتنی:

در مرحله اول محاسبات لازم جهت ساخت فضای لازم برای استخر بتنی انجام می‌گیرد.

در مرحله دوم خاکبرداری انجام می‌شود، شاید بنظر برسد که خاکبرداری از ساده ترین مراحل در ساخت استخر باشد درحالیکه جزو مهمترین و حساس ترین بخش کار به حساب می‌آید چرا که خاک بردار صحیح و اصولی ارتباط مستقیمی با میزان عمر استخر بتنی دارد خاک برداری اشتباه و غیر اصولی عمر استخر بتنی را کم و منجر به خرابی آن می شود.

استخر-بتنی

آرماتوربندی استخر:

سخت‌ترین مرحله در ساخت استخر آرماتور بندی است که بعد از گود برداری، انجام می‌شود، این مرحله، کار کف و دیواره های محل گود برداری شده با شبکه مش آرماتوربندی می شود. این کار جهت استحکام هرچه بیشترکار است. صاف و مسطح وهمچنین همسو بودن دیوارهای استخر بسیار مهم می‌باشد. طبق نیاز استخر آرماتور بندی با نمره آرماتور طراحی شده متناسب با استخر اجرا می شود. پس از اجرای شبکه‌ی اول آرماتوربندی لوله‌ های UPVC بر اساس طراحی مهندسین، برای آبرسانی و تصفیه مناسب استخر انجام می‌شود. برای لوله‌کشی باید از باکیفیت‌ترین و بهترین لوله ‌ها استفاده نمود؛ زیرا در هنگام ریختن بتن فشار زیادی به لوله‌ها وارد می‌شود، چنان‌چه بی‌کبفیت باشند به سازه آسیب وارد می‌کند. مجددا پس از لوله‌کشی، اجرای شبکه دوم  آرماتورها بر روی لوله هایی که توسط قرارگیری اسپیسرها که گیره‌های پلاستیکی هستند که می‌توانند به میلگرد گیر داده شود که از این طریق فاصله مناسب شبکه دوم با شبکه اول که اجرا شده حفظ می‌شود. قراردهی واتراستاپ که بین شبکه دوم آرماتور کف و آرماتور دیوار است جنس و کیفیت  واتراستاپ بسیار بسیار مهم می‌باشد. چراکه درصورت کیفیت پایین آن سبب ایجاد نشتی و از بین رفتن استخر می‌شود.

پس از مرحله آرماتوربندی، لوله‌کشی و سیم‌کشی، با صفحات مخصوص چوبی یا فلزی اطراف آرماتورها قالب بندی می‌شود.

بعد از به پایان رسیدن مراحل پیش مرحله بتن ریزی استخر شروع می‌شود. این بتن در ساخت استخر بتنی، ضد آب است که می‌بایست از نوع بتن عیار 400 باشد و با استفاده از افزودنی های بتن ضد آب و ژل‌های میکروسیلیس شود.

استخر-بتنی

بعد از بتن ریزی کف سپس دیوارهای استخر قالب بندی می شوند و بتن دیواره‌ها نیز ریخته می‌شود. بتن ریزی، از مهمترین قسمت‌های مراحل ساخت است چراکه به عنوان آب بندی استخر های بتنی محسوب  می‌شود و اگر درست اجرا نشود احتمالا استخر هرگز آب ‌بندی نشود.

مسئله مهم‌ دیگر در این مرحله این است که با مهار مناسب قالب‌ها سبب آن شد که قالب ‌ها به هیچ ‌وجه ذره‌ای از محل خود جابه جایی نداشته باشند، در گذشته برای عایق کردن استخر از ایزوگام استفاده می‌شد که اکنون از روش‌های جدید و همچنین استاندارد تر که چسب بتن است، استفاده می‌شود. برای اینکار لازم است که بتن همراه با ویبره صورت گیرد تا به لوله‌ها خللی وارد نشود. در نهایت پس از انجام مراحل بتن ‌ریزی باید آزمایش‌هایی برای سنجش مقاومت آن انجام شود که برای انجام این مرحله باید پروژه ساخت استخر موقتا تعطیل شود تا آزمایشات انجام و بررسی شود.

بتن پاشی در استخر، شات کریت

در این روش بتن آماده به وسیله‌ی دستگاه بتن پاش به شبکه مش کف و شبکه آرماتورهای دیواره که توسط مهندسین به خوبی و دقت محاسبه شده، آرماتور بند آن را تکمیل کرده، کاملا پاشیده می شود و بعد این سطوح کاملا هموار می‌شود. در این مرحله برای پاشیدن بتن می‌یایست از افراد متخصص و ماهر استفاده کرد تا از آسیل به استخر جلوگیری شود. بتن پاششی به دو روش بتن پاشی خشک و بتن پاشی مرطوب انجام می‌گیرد.

مزایا و معایب بتن پاشی در استخر

از مزایای این روش آن است که دیگر نیاز به قالب بندی بدنه استخر نیست و همین امر سبب کاهش و صرفه‌جویی در هزینه خواهد شد چراکه  قالب بندی دارای هزینه‌ی بسیار بالایی است. اما این روش نیز ضعف‌های مخصوص به خود را داراست و امکان نفوذ آب به زیر پوسته استخر وجود دارد.

مرحله پایانی سیمانکاری و کاشی کاری استخر و نصب تاسیسات و سایر لوازم استخر می باشد.

سرامیک‌کاری: در مرحله آخر باید ظاهر سازی استخر شروع می‌شود. سرامیک کاری کف و دیواره‌های استخر است که باید انجام شود. در این مرحله می‌توانید از چراغ‌ های زیر آب و پروژکتورهای مخصوص استخر نیز استفاده کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *